Implantul dentar

Oamenii își pierd dinții tot timpul din diverse motive precum traumele (când sunt eliminați), cariile, afecțiunile gingivale sau vârsta înaintată. Indiferent de cauză, dinții lipsă trebuie să fie înlocuiți, atât din motive funcționale cât și estetice.
Cele mai cunoscute soluții pentru lipsa dinților sunt proteza și puntea fixă, însă cu timpul, implantul dentar a devenit cel mai popular element în înlocuirea dinților, fiind și o soluție pe termen lung. În plus, implantul dentar încetinește pierderea masei osoase și conservă țesutul sănătos al dintelui.

Implantul dentar este un înlocuitor artificial pentru rădăcina dintelui, fabricat din titan.

Acesta este ancorat în interiorul osului maxilarului și are rolul de a susține unul sau mai mulți dinți artificiali. Un alt obiectiv al implantului dentar este de a realiza o legătura strânsă între partea exterioară a implantului și țesutul osos, astfel încât să poată „fuziona”, creând un suport fix pentru dinții noi.

Prin înlocuirea dinților lipsă, implanturile oferă mai mult decât un accesoriu estetic, fiind o necesitate de „bun augur” în consumul (tuturor) alimentelor.
Cu toate că există un număr foarte mare de posibilități de reconstrucție a dinților lipsă, niciunul nu s-a dovedit la fel de eficient ca un implant.

Persoanele care și-au pierdut dinții sunt conștienți atunci când au tendința de a zâmbi sau de a vorbi. În plus, mușcăturile neregulate cu dintele lipsă au un efect negativ în obiceiurile alimentare, fapt ce poate duce la probleme de sănătate secundare, cum ar fi malnutriția.
Indiferent de cauza pierderii dinților, implanturile dentare reprezintă un remediu simplu, cu rezultate dovedite.

Implantul dentar prezintă caracteristici precum: o structură puternică și de lungă durată.
Un implant, nu numai că arată ca un dinte obișnuit, dar poate să se „comporte” la fel ca și acesta.
De asemenea, implanturile necesită același „tratament” de îngrijire ca și dinții naturali: periajul și folosirea aței dentare, zilnic, precum și controlul regulat la medicul stomatolog.