Implantul dentar

Implantul dentar

Oamenii isi pierd dintii tot timpul din diverse motive precum traumele (cand sunt eliminati), cariile, afectiunile gingivale sau varsta inaintata. Indiferent de cauza, dintii lipsa trebuie sa fie inlocuiti, atat din motive functionale cat si estetice.
Cele mai cunoscute solutii pentru lipsa dintilor sunt proteza si puntea fixa, insa cu timpul implantul dentar a devenit cel mai popular element in inlocuirea dintilor, fiind si o solutie pe termen lung. In plus, implantul dentar incetineste pierderea masei osoase si conserva tesutul sanatos al dintelui.

Implantul dentar este un inlocuitor artificial pentru radacina dintelui, fabricat din titan.

Acesta este ancorat in interiorul osului maxiliarului si are rolul de a sustine unul sau mai multi dinti artificiali. Un alt obiectiv al implantului dentar este de a realiza o legatura stransa intre partea exterioara a implantului si tesutul osos, astfel incat sa poata „fuziona”, creand un suport fix pentru dintii noi.

Prin inlocuirea dintilor lipsa, implanturile ofera mai mult decat un acesoriu estetic, fiind o necesitate de „bun agur” in consumul (tuturor) alimentelor.
Cu toate ca exista un numar foarte mare de posibilitati de reconstructie a dintilor lipsa, niciunul nu s-a dovedit la fel de eficienta ca un implant.

Persoanele care si-au pierdut dintii sunt constienti atunci cand au tendinta de a zambi sau de a vorbi. In plus, muscaturile neregulate cu dintele lipsa au un efect negativ in obiceiurile alimentare, fapt ce poate duce la probleme de sanatate secundare, cum ar fi malnutritia.
Indiferent de cauza pierderii dintilor, implanturile dentare reprezinta un remediu simplu, cu rezultate dovedite.

Implantul dentar prezinta caracteristici precum: o structura puternica si de lunga durata.
Un implant nu numai ca arata ca un dinte obisnuit, dar poate sa se „comporte” la fel ca si acesta.
De asemenea, implanturile necesita acelasi „tratament” de ingrijire ca si dintii naturali: periajul si folosirea atei dentare, zilnic, precum si controlul regulat la medicul stomatolog.

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.