Metode profesionale de igienizare orala in cabinetul stomatologic

Metode profesionale de igienizare orala in cabinetul stomatologic

Este mai bine, mai sigur si mai simplu sa prevenim afectiunile dentare decat sa le tratam. Mai jos va prezentam trei metode profesionala de igienizare orala ce iti pot reda zambetul la care ai visat mereu.

detratraj ultrasonicDetartraj ultrasonic
Detartrajul este singura metoda permisa de a scapa de tartru. Detartrajul cu ultrasunete indeparteaza tartrul de pe dinti si de sub gingii. Reduce numarul bacteriilor, prevenind astfel aparitia bolilor paradontale. Acest tip de detartraj se realizeaza cu ajutorul unui aparat cu ultrasunete. Acest aparat are forma unei baghete cu un varf care produce vibratii ultrasonice. Actiunea ultrasonica este completata de actiunea de curatare a apei, care indeparteaza reziduurile. Atunci cand este indreptat catre suprafata dintelui, varful aparatului produse vibratii care sparg tartrul si placa bacteriana.

Detartrajul ultrasonic trebuie efectuat o data la 6 luni. In cazul unor pacienti, cum sunt cei fumatorii aceasta procedura trebuie realizata la 3 luni. De asemenea, trebuie sa iti detartrezi dintii daca prezinti acumulari importante de tartru. In timp, bacteriile din placa bacteriana formeaza depozite de calculi, care duc la erodarea dintelui si eventual pierderea acestuia. Periajul zilnic nu rezolva aceasta problema, fiind astfel indicat sa apelezi la curatarea profesionala.

airflowAirflow
Airflow-ul este o procedura moderna de igienizare profesionala a dintilor, destinata indepartarii in detaliu a placii bacteriene si a petelor de nicotina, cafea si alimente colorate. Pe langa efectul de curatire, acesta ofera si un masaj gingival eficient, care stimuleaza circulatia sangvina locala, fiind recomandat in asociere cu detartrajul ultrasonic si periajul profesional sau ca procedura unica, repetata odata la 3 luni. Dispozitivul Airflow proiecteaza pe dinti un jet de particule cu un continut ridicat de bicarbonat de sodiu si apa, asigurand o curatare intensa a zonelor mai greu accesibile si o senzatie de prospetime a cavitatii bucale.

Periaj profesional
periaj profesional
Periajul profesional este o metoda de igienizare dentara efectuata de catre medicul dentist si care trebuie facuta cel putin o data la 3 luni. Se apeleaza la periajul profesional atunci cand igiena dentara este deficitara, sunteti fumator sau consumati alimente și lichide ce pot colora suprafata dintilor si este frecvent efectuat dupa procedura de detartraj deoarece lustruieste si netezeste suprafetele care au fost imbracate in tartru.

Periajul profesional se realizeaza in cabinet cu ajutorul unei periute electrice montate la piesa scaunului stomatologic si cu o pasta speciala.

Toate cele trei manopere de igienizare orala prezentate mai sus sunt sigure, fara riscuri.

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.