Ortodontie

Ortodontie

Aparatul dentar este folosit pentru a repara dintii strambi si inghesuiti sau cu distante anormale care strica frumusetea zambetului. Insa, pe langa motivele estetice, mai importante sunt cele medicale. Dintii inghesuiti sunt greu de curatat ducand in timp la aparatia gingivitei si a cariei, ocluzia(muscatura) incorecta produce in timp abraziune dentara, mobilitate sau chiar pierderea dintilor, poate fi afectata articulatia temporo mandibulara aparand in timp durerile articulare sau mestecarea alimentelor poate fi dificila.

Cand este momentul sa incepem tratamentul ortodontic? Problemele ortodontice sunt mai usor de corectat daca sunt descoperite din timp (in perioada copilariei), au un rezultat mai bun si mai rapid astfel costurile tratamentului pot fi mai reduse in fazele incipiente ale anomaliei.

Tipuri de aparate dentare:

.Aparate fixe
Aparat ortodontic cimentat sau lipit pe dinti si care nu poate/ nu trebuie sa fie indepartat de pacient.

Aparate functionale
Aceste aparate folosesc actiunea musculara produsa prin vorbire, masticatie sau deglutitie, producand forte ce misca dintii si aliniaza arcadele. Cunoscute si ca „aparate ortopedice”.

Aparate mobile
Aparat ortodontic ce poate fi indepartat de catre pacient. Aparatele mobile sunt folosite pentru a misca dintii, a alinia arcadele si a mentine dintii in noile lor pozitii dupa indepartarea bracket-urilor (retainer).

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.