Radiologie

Sănătatea şi frumuseţea merg mână în mână

 

Clinica Dentson furnizează în Botoşani servicii de diagnostic şi planificare tratament, cu rol în îmbunătăţirea sănătăţii orale şi generale a fiecărui pacient. Medicii noştri lucrează alături de tine pentru a preveni afecţiunile şi mai apoi redefinesc zâmbetul şi te protejează de eventuale complicaţii cauzate de bolile dentare, acolo unde este cazul.

Laborator propriu de radiografii digitale

 

Clinica Dentson are laborator propriu pentru radigrafiil dentare.
Radiografiile noastre sunt realizate pe baza de raze X-RAY digitale si prezinta avantajul reducerii cu 80% a riscului de expunere la radiatii.
Suntem singura clinica din Botosani cu un laborator propriu de radiologie si astfel suntem mandri sa iti spunem ca ne-am gandit la confortul tau si mai ales la sanatatea ta.
De acum nu vei mai fi nevoit sa mergi in alta locatie pentru realizarea radiografiilor. Radiografiile sunt importante in tratamentul dentar pentru ca ofera medicului o imagine corecta si detaliata asupra problemelor existente la nivelul zonei scanate.

 

Tipuri de radiografii dentare:

1. Radiografie digitală panoramică – oferă o imagine de ansamblu a dentiţiei şi a elementelor maxilo-faciale; se realizează înaintea tratamentelor stomatologice.

2. Radiografie digitală intraorală – cuprinde radiografiile retroalveolare, cele de tip bite-wing şi cele de tip status.
Radiografia retroalveolară – oferă o imagine specifică a unui singur dinte sau a unui grup de maximum 3 dinţi; se foloseşte în tratamentele endodontice, parodontale sau chirugicale.
Radiografia bite-wing – este folosită pentru a observa punctele sau suprafeţele de contact dintre coroanele dinţilor posteriori adicenţi sau conturul osului alveolar; este folositoare pentru depistarea cariilor interdentare sau pe cele care se pot forma sub lucrări sau obturaţii.
Radiografia de status bimaxilar – cuprinde 18 radiografii realizate tip retroalveolar şi bite-wing, cu imagini detaliate pe grupe de dinţi.

3. Teleradiografia de profil sau AP (antero-posterior) – aceasta evidenţiază raportul dinţilor cu maxilarele şi cel al maxilarelor cu oasele craniului; este folosită înaintea aplicării aparatului dentar.

4. Tomografie computerizată CBCT – oferă o imagine tri-dimensională reală, la scală, a dinţilor, maxilarelor, sinusurilor şi articulaţiilor maxilo-faciale; este ideală pentru a evalua densitatea şi volumul osos; este cea mai importantă metodă în planificarea tratamentelor chirurgicale, implantare, ortodontice şi protetice.