Edodontie

Edodontie

Tratamentul endodontic presupune indepartarea tesuturilor inflamate sau necrozate, precum si eliminarea resturilor organice din canalele radiculare, pentru ca apoi acestea sa poata fi obturate cu materiale biocompatibile.

Obturatia canalelor are rolul de a preveni patrunderea bacteriilor din cavitatea orala sau prin foramenul apical. Canalele sunt obturate cu un material inert din punct de vedere biologic si insolubil in fluidele tisular,  gutaperca, un compus din cauciuc. Conurile de gutaperca sunt alese in functie de dimensiunea fiecarui canal, pentru a se potrivi perfect. Dupa obturarea canalelor urmeaza obturatia cavitatii de acces  si cateodata este necesara o lucrare restaurativa pe acel dinte.

Tratamentul cariei dentare

Caria dentara este o boala care afecteaza dintii. Caria poate fi simpla atunci cand nu intereseaza pulpa dentara (nervul) sau complicata atunci cand determina modificari ireversibile ale nervului dintelui care necesita extirparea acestuia.  Caria dentara poate afecta atat sanatatea cavitatii bucale cat si aspectul estetic al acesteia. Insa chiar daca unele sunt foarte putin vizibile, daca totusi observati mici fracturi ale dintelui sau mici carii, experimentati dureri ale dintilor trebuie neaparat sa consultati un medic dentist pentru a va putea oferi cea mai buna solutie pentru problema dumneavoastra.

Tratamentul cariilor presupune indepartarea testului dentar nesanatos si  inlocuirea acestuia cu un material  sintetic.

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.