Ortodontie

Ortodontie

Ortodontia este acea ramura a medicinei dentare care se ocupa cu diagnosticarea, prevenirea si tratamentul malocluziei, adica pozitiile incorecte ale dintilor si oaselor maxilare care influenteaza echilibrul fetei, armonia profilului, masticatia corecta si nu in ultimul rand zambetul.

In timpul copilariei si adolescentei, oasele maxilare cresc si se maturizeaza, de aceea este mai usor sa se modifice pozitia dintilor in aceasta etapa decat mai tarziu in viata adulta.

Din ce in ce mai multi adulti aleg sa urmeze un tratament ortodontic ca sa imbunatateasca aspectul estetic al dintilor lor. Tratamentul poate sa dureze mai mult in acest caz, dat fiind ca oasele maxilare si-au intrerupt cresterea.

Este indicat ca un copil sa fie vazut de catre un ortodont pana la varsta de 7 ani pentru constatarea necesitatii de purtare a unui aparat de ortodontie. Unii copii necesita ingrijire ortodontica mai timpurie, iar altii nu necesita decat dupa ce aproape toti dintii permanenti au erupt. Cand tratamentul ortodontic este inceput din timp se pot face multe adaptari ale tehnicii ortodonticii atat din punct de vedere a fizionomiei fetei, a muscaturii, cat si a aranjarii dintilor. In alte cuvinte ingrijirea ortodontica timpurie poate preveni alte tratamente ortodontice ce pot aparea in timp.

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.