Radiologie

Sanatatea si frumusetea merg mana in mana

Clinica Dentson furnizeaza in Botosani servicii de diagnostic si planificare tratament, cu rol in imbunatatirea sanatatii orale si generale a fiecarui pacient. Medicii nostri lucreaza alaturi de tine pentru a preveni afectiunile si mai apoi redefinesc zambetul si te protejeaza de eventuale complicatii cauzate de bolile dentare, acolo unde este cazul.

Laborator propriu de radiografii digitale

Clinica Dentson are laborator propriu pentru radiografii dentare.
Radiografiile noastre sunt realizate pe baza de raze X-RAY digitale si prezinta avantajul reducerii cu 80% a riscului de expunere la radiatii.
Suntem singura clinica din Botosani cu un laborator propriu de radiologie si astfel suntem mandri sa iti spunem ca ne-am gandit la confortul tau si mai ales la sanatatea ta.
De acum nu vei mai fi nevoit sa mergi in alta locatie pentru realizarea radiografiilor. Radiografiile sunt importante in tratamentul dentar pentru ca ofera medicului o imagine corecta si detaliata asupra problemelor existente la nivelul zonei scanate.

Tipuri de radiografii dentare:

1. Radiografie digitala panoramica – ofera o imagine de ansamblu a dentitiei si a elementelor maxilo-faciale; se realizeaza inaintea tratamentelor stomatologice.

2. Radiografie digitala intraorala – cuprinde radiografiile retroalveolare, cele de tip bite-wing si cele de tip status.
Radiografia retroalveolara – ofera o imagine specifica a unui singur dinte sau a unui grup de maximum 3 dinti; se foloseste în tratamentele endodontice, parodontale sau chirugicale.
Radiografia bite-wing – este folosita pentru a observa punctele sau suprafetele de contact dintre coroanele dintilor posteriori adicenti sau conturul osului alveolar; este folositoare pentru depistarea cariilor interdentare sau pe cele care se pot forma sub lucrari sau obturatii.
Radiografia de status bimaxilar – cuprinde 18 radiografii realizate tip retroalveolar şi bite-wing, cu imagini detaliate pe grupe de dinti.

3. Teleradiografia de profil sau AP (antero-posterior) – aceasta evidentiaza raportul dintilor cu maxilarele si cel al maxilarelor cu oasele craniului; este folosita inaintea aplicarii aparatului dentar.

4. Tomografie computerizata CBCT – ofera o imagine tri-dimensionala reala, la scala, a dintilor, maxilarelor, sinusurilor si articulatiilor maxilo-faciale; este ideala pentru a evalua densitatea si volumul osos; este cea mai importanta metoda in planificarea tratamentelor chirurgicale, implantare, ortodontice si protetice.

Solicita o programare

Clinica DENTSON Botosani

Cabinet Dentson Flamanzi

Cabinet Dentson Bucecea